Urządzenia i Akcesoria
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
15 g orzeszków piniowych
-
200 g koziego sera, świeżego pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczki soli
-
5 g miodu
-
2 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
16 płatów ciasta wonton uprzednio rozmrożonych
-
1 jajko roztrzepane
-
½ ząbka czosnku
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
5 łodyżek bazylii, świeżej tylko liście
-
1 pomidor bez gniazd nasiennych, pokrojony w 1 cm kostkę
-
70 g oleju
-
1 szczypta cukru
-
2 łyżki octu balsamicznego
-
olej ilość do natłuszczenia Varomy
-
700 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
26 g
Kalorie
3622 kJ /
865 kcal
Tłuszcz
60 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
53 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min
Czarne ravioli z rybnym farszem
1 godz. 45 min
Zupa z brokułów i edamame z gorgozolą; Łosoś z warzywami i sosem koperkowym
1 godz. 45 min
Babka drożdżowa z rodzynkami
6 godz.
Marchewkowe nachos z guacamole (TM5)
1 godz. 10 min
Wegańskie mini bezy Pavlova z kokosową bitą śmietaną
2 godz. 35 min
Czarny makaron
1 godz.
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1 godz. 30 min
Bułeczki drożdżowe z truskawkami
1 godz. 10 min
Ciasto wonton
50 min